Persoonlijk bericht WAARDERING:

“Welzijn door natuurlijk bewegen”

Competenties

Ik ben Pilates trainer (vanaf 2007) en Restorative Exercise(tm) Specialist (vanaf 2012) en ik geef ontstressoefeningen.

Pilates is voor velen een bekende conditiemethode, die door Duitser Joseph Pilates in het begin van de 20ste eeuw is ontwikkeld.

Ontstressoefeningen: De psoas is een spier die reflexmatig reageert op elke spanning in lichaam en geest om het centrale zenuwstelsel te beschermen. Door het leven in onze jachtige maatschappij komen we niet toe aan de juiste hoeveelheid ontspanning en registreren we niet meer dat sommige spieren onder spanning blijven staan.
Vage klachten beginnen te ontwikkelen en in de diagnose wordt vaak voorbij gegaan aan de spanning van die ene spiergroep: de psoas. Leer uw psoas kennen en de spanning herkennen om vage klachtent te verminderen voor een prettiger bestaan!

Restorative Exercise(tm) is een handleiding voor het dagelijks gebruik van het menselijk lichaam om klachtenvrij te blijven/te worden (dus preventief en curatief). Katy Bowman, natuurkundige en master in de biomechanica ontwikkelde dit programma voor 'het dagelijks gebruik van de menselijke machine' omdat de traditionele biomechanica slechts voor professionele sportprestaties of voor revalidatie van zwaargeblesseerden.

Wist jij dat kleine veranderingen in je bewegingspatroon een groot effect hebben op je welzijn? Nee?
De handleiding niet gelezen waarin staat hoe je je lichaam dient te gebruiken voor het optimaal functioneren en welzijn?
Geen paniek, bijna niemand heeft die handleiding…….

De systemen in onze menselijke machine functioneren het beste door natuurlijke, gevarieerde, constante lichaamsbeweging.
In onze Westerse maatschappij bewegen we te weinig of te heftig, te eenzijdig, onnatuurlijk en meestal onder stress. Je lichaam stelt zich in op hoe je ‘t behandelt: gewrichtsstand, spierlengte, bloedsomloop, lymfehuishouding en zenuwwerking worden negatief beïnvloed. De celregeneratie verloopt onevenredig, klachten ontstaan.

Pijntjes, stijfheid, rugproblemen, bekkeninstabiliteit of welvaartsziekten zoals osteoartrose, diabetes type 2, incontinentie, hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk: je kunt er wat aan doen door je bewegingspatroon en -frequentie aan te passen.

Correcte lichaamsuitlijning op basis van het Restorative Exercise™ programma voor natuurlijk bewegen helpt het herstel van de lichaamsfuncties. Het RE- cept is eenvoudige oefeningen met een snufje anatomie en biomechanica om ZELF je huidige conditie te meten en te optimaliseren voor preventie en herstel!

Bel of email voor de volgende proeflesdatum

Skilto lid sinds oktober 2012

Over Studio Pilatico

Diploma's: Restorative Exercise (tm) Specialist
Klassiek Pilates trainer (mat en apparaten)
Psoas ontstress technieken

Opmerkingen

Reviews en aanbevelingen

Schrijf als eerste een review!

Gegevens

Contactinfo:

Studio Pilatico

Studio Pilatico

Grote Heide 108
Neerpelt 3910

Gesproken talen:

  • Nederlands
  • English

Contacteer Studio Pilatico

Delen

Aanbeveling

Hulpmiddelen

Prijzen

Budget: 10-70€

Betalingsmethodes:

  • cash
  • overschrijven

Plan